Vijf nachten bij Freddy’s filmrecensie | Five Nights at Freddy’s

Five Nights at Freddy’s is een langverwachte horrorfilm gebaseerd op de populaire videogamefranchise van ontwikkelaar en maker Scott Cawthon. Het is nu uit in de bioscoop en wordt exclusief gestreamd op Peacock, en de recensies stromen binnen van critici en fans. Op het moment van schrijven heeft het een Rotten Tomatoes-score van 24% en een publieksscore van 88%. Er is zeker een kloof tussen de critici en het publiek.

Ongeveer vijf nachten bij Freddy’s

Synopsis: De film volgt Mike (Josh Hutcherson), een getroebleerde jongeman die zorgt voor zijn 10-jarige zus Abby (Piper Rubio) en wordt achtervolgd door de onopgeloste verdwijning van zijn jongere broer meer dan tien jaar eerder.

Onlangs ontslagen en wanhopig op zoek naar werk zodat hij de voogdij over Abby kan behouden, stemt Mike ermee in om een baan aan te nemen als nachtbewaker in een verlaten themarestaurant: Freddy Fazbear’s Pizzeria. Maar Mike ontdekt al snel dat niets bij Freddy’s is wat het lijkt. Met de hulp van Vanessa, een lokale politieagent (Elizabeth Lail), zullen Mike’s nachten in Freddy’s hem leiden naar onverklaarbare ontmoetingen met het bovennatuurlijke en hem meeslepen naar het zwarte hart van een onuitsprekelijke nachtmerrie.

Five Nights at Freddy’s is geregisseerd door Emma Tammi en geschreven door Scott Cawthon en Seth Cuddeback & Emma Tammi naar een scenario van Scott Cawthon en Chris Lee Hill & Tyler MacIntyre. De film is uitvoerend geproduceerd door Beatriz Sequeira, Ryan Turek, Christopher H. Warner, Russell Binder en Marc Mostman en geproduceerd door Scott Cawthon en Jason Blum.

Five Nights at Freddy’s werd uitgebracht op 27 oktober 2023 in de bioscoop en streaming op Peacock.


#Films #Five Nights at Freddy’s #Vijf nachten bij Freddy’s

About the Author

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *