Killers of the Flower Moon is een bloederig verhaal over hebzucht en moord

In 1897 bracht een olievondst in Oklahoma rijkdom naar de Osage Nation, waardoor het leven van de inheemse bevolking snel veranderde en ze per hoofd van de bevolking de rijkste mensen ter wereld werden. Met rijkdom kwam hebzucht, en blanke kolonisten vonden manieren om een deel van het geld te krijgen, wat leidde tot een reeks moorden op het Osage-volk.

Martin Scorsese regisseert Killers of the Flower Moon, een film gebaseerd op het gelijknamige boek naar aanleiding van de Osage Nation-moorden in de jaren 1920. Leonardo DiCaprio speelt de rol van Ernest Burkhart, die zich in Osage County vestigt op zoek naar een nieuwe baan dankzij zijn oom William Hale (gespeeld door Robert De Niro), bekend als de ‘King of the Osage Hills’. Ernest ontmoet en valt voor Mollie Kyle (Lily Gladstone), een rijke Osage, maar al snel zal hun leven worden beïnvloed door de mysterieuze moorden die de buurt terroriseren. Scorcese heeft zijn touch niet verloren en hij heeft een lange film gemaakt die de gruwel van de moorden vastlegt die bekend staan als het schrikbewind.

De moorden zijn snel en brutaal, en paranoia kan worden gevoeld als hebzucht het Osage-volk infiltreert. De film bestrijkt het begin van de olievondst tot aan het federale onderzoek en de rechtszaken. De lange looptijd is gegarandeerd om alle terreinen te bestrijken. Scorsese en zijn team hebben de stiekeme manieren overgebracht waarop de hebzuchtige blanke kolonisten het Osage-volk zullen infiltreren, en het is een langzame verbranding die je misselijk zal maken als personages gaslighten, stelen en bedriegen.

De cast

DiCaprio en Gladstone zijn de hoofdrolspelers, waarbij de eerste meer te doen heeft terwijl hij navigeert door de wereld van hebzucht die in Osage Nation is gesijpeld. Hij speelt een zeer gebrekkige man, en in dit tempo ben ik opgewonden om meer van zijn uitvoeringen te zien als verachtelijke personages die nog steeds charmant kunnen zijn.

Gladstone is de lijm die alle elementen samenbrengt, aangezien Mollie verbonden is met de sterfgevallen om haar heen. De cast bestaat uit alle soorten personages, van het Osage-volk tot de overheidsfunctionarissen. Jesse Plemons portretteert Tom White, een BOI-agent met een kalme houding; Brendan Frasier is bombastisch als W.S. Hamilton, een advocaat; Tantoo Cardinal is Lizzie Q, Mollie’s moeder die een wantrouwen heeft tegenover vreemden; Cara Jade Myers is Anna Brown, Mollie’s zus die graag drinkt; en meer. Elk personage heeft zijn eigen persoonlijkheid, waardoor de plot verder gaat.

Dolby-bioscoop

Het budget van $ 200 miljoen van de film is te zien aan de filmlocatie in Oklahoma, het decorontwerp, kostuums en meer om de wereld van Osage Nation uit de jaren 1920 tot leven te brengen. Ik was in staat om de film te zien in Dolby Cinema in het Dolby Theatre, en het was een boeiende ervaring omdat ik erg gefocust was op het verhaal en de personages. Killers of the Flower Moon is een historische film die zich afspeelt in Oklahoma, dus de kleuren zullen niet zo levendig zijn.

Er zijn tal van donkere scènes en de details gaan niet verloren dankzij Dolby Vision. Tijdens de trouwscène met Mollie en Ernest vielen de details en kleuren op Mollie’s jurk op, waardoor het prachtige ontwerp tot uiting kwam. De Dolby Atmos surround sound helpt de filmervaring te verbeteren. De film bevat veel dialoog, en het is duidelijk en hoorbaar. Het geluid wordt op de proef gesteld, vooral tijdens een scène met een explosie die luid en plotseling is. Een stormachtige nachtscène met Mollie en Ernest aan de eettafel was effectief met zijn ambiance door een raam en surround sound.

Laatste reactie

Killers of the Flower Moon is een ander staaltje filmmaken van Scorsese, en Gladstone en DiCaprio hebben uitstekende prestaties geleverd, die de twee verschillende kanten vertegenwoordigen. De rest van de cast is uitzonderlijk, en de cinematografie van Rodrigo Prieto en het decorontwerp helpen om kijkers in een donkere periode in een historisch Oklahoma te brengen. Killers of the Flower Moon verschijnt op 20 oktober 2023 in de bioscoop. Het zal op een later tijdstip debuteren op Apple TV+ en zal Dolby Vision en Dolby Atmos bevatten.

Voor de beste filmervaring kunnen kijkers Killers of the Flower Moon ook ervaren in hun plaatselijke Dolby Cinema wanneer deze op 20 oktober in de bioscoop verschijnt. Om de dichtstbijzijnde Dolby Cinema bij u in de buurt te vinden, klik hier.


#Films #Killers of the Flower Moon #Moordenaars van de bloemenmaan

 

About the Author

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *