Furby is terug voor zijn 25-jarig jubileum met nieuw speelgoed

Furby was een interactief speelgoed dat een fenomeen was toen het in 1998 werd uitgebracht. De populaire speelgoedlijn was een hit bij kinderen en had een bereik over de hele wereld. Voor het 25-jarig jubileum wil Hasbro een nieuwe generatie bereiken met nieuw Furby-speelgoed dat verkrijgbaar is in twee kleuren, paars en koraal.

Het nieuwe Furby-speelgoed is vanaf 15 juli verkrijgbaar in de winkelrekken en op Amazon. Dit interactieve speelgoed heeft 5 spraakgestuurde modi en meer dan 600 reacties. Andere functies zijn lichten, geluiden en 10 unieke nummers. Met 5 verschillende spraakopdrachten kan Furby dansen, je fortuin vertellen, je een lichtshow geven en meer.

Dit zijn de vijf commando’s: ‘Dance Party’, ‘Copy Cat’, ‘Tell My Fortune’, ‘Let’s Chill’ of ‘Lightshow’

Je kunt ook met Furby communiceren via knuffels, klopjes, kriebelen in de buik, schudden en hem de zogenaamde Pizza Charm voeren. Hun furhawk kan worden gekamd en accessoires zoals clip-on kralen en meer worden meegeleverd.

Over Furby

Aan het eind van de jaren negentig werd Furby een van de meest opvallende en iconische releases van de speelgoedindustrie. Binnen slechts drie jaar werden er meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht. Furby’s populariteit was deels te danken aan de wiebelende oren, expressieve en iconische ogen en de unieke taal die bekend staat als Furbish. Het leidde tot een verzamelaarsrage die resulteerde in hoge veilingprijzen boven de winkelwaarde. Het werd zelfs verbannen uit de gebouwen van de National Security Agency (NSA) in Maryland.


 

#Cultuur #Speelgoed

 

About the Author

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *