Adi Shankar over Metal Gear, Assassin’s Creed, gaming-invloeden in Netflix’s Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix

Producer Adi Shankar staat bekend om zijn bloederige en keiharde Bootleg Universe, waaronder The Punisher: Dirty Laundry en Power/Rangers en zijn werk in Dredd met Karl Urban in de hoofdrol als uitvoerend producent. Zijn liefde voor videogames heeft zich vertaald naar het rijk van animatie met Netflix’s Castlevania, waarin hij diende als showrunner en uitvoerend producent. Dit jaar bereidt Shankar zich voor op de release van Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix, een Netflix-animatieserie gebaseerd op Ubisoft’s Far Cry 3: Blood Dragon.

 

De serie speelt zich af in 1992 in Eden, een land dat voorheen bekend stond als de VS. Het is nu een technocratie vol propaganda en corruptie, en supersoldaat Dolph Laserhawk werd verraden en opgesloten in Eden’s zwaarbeveiligde gevangenis Supermaxx. Daar ontmoet hij een bende buitenbeentjes en wordt hij gedwongen hen te leiden op een missie à la Suicide Squad.

Fans van videogames zullen hun hart ophalen, want het bevat tal van verwijzingen naar videogames zoals Metal Gear en Ubisoft-franchises zoals Assassin’s Creed en Beyond Good & Evil. Tijdens Ubisoft Forward droeg Adi Shankar een cyberpunk-geïnspireerde outfit, compleet met futuristische LED-vizieren, en stapte hij het podium op om de teaser voor Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix te delen. De onthulling maakte deel uit van het evenement van Ubisoft dat de aankomende AAA-projecten presenteerde, waaronder Assassin’s Creed Mirage, Star Wars Outlaws en Avatar: Frontiers of Pandora. Nerd Reactor kreeg de kans om met Shankar te praten over het evenement en zijn aankomende animatieshow op Netflix.

Angrybeancoffeehouse: Wat vond je van Ubisoft Forward? Favorieten?

Adi Shankar: Allereerst is Knights of the Old Republic geweldig. En dan krijg je veel Star Wars-games die gewoon aanvoelen als games. Outlaws voelt alsof je teruggaat in het Star Wars-universum zoals de Old Republic dat deed, toch?

Ik praat niet veel over The Crew. Ik weet niet waarom, maar het is cool. Ik bedoel, kijk, daar staat een verdomde Lamborghini. [Hij wijst naar een echte Lamborghini in de Ubisoft Forward-locatie.] Dat is geweldig, toch? Ik hou van The Crew. Alex Taylor uit onze show is van The Crew. Ik denk dat de relatie van Ubisoft met Avatar als merk ver, ver teruggaat. Maar weet je, ik denk dat Avatar zo’n rijke wereld is die perfect geschikt is voor gamen. Dat is echt gaaf. Het is moeilijk om er een te kiezen en te zeggen: “Boem! Dit is het voor mij.”

Daarom past Captain Laserhawk perfect. Er zitten zoveel verschillende videogame-invloeden in. Retro dingen, muziek, zelfs de kunststijl. Hoe was het om gewoon gek te doen en je geen zorgen te hoeven maken over het afzwakken van dingen?

Ik moet enorme rekwisieten geven aan Bobbypills omdat zoveel hiervan hun richting is. Ik bedoel, deze jongens, het zijn echte filmmakers. Ik probeer animators niet te kloppen, want dat is ook een kunstvorm. Deze jongens brengen een standpunt naar elke opname, toch? Dus je kunt iets conceptueel geks op de pagina hebben, ze zoeken uit hoe ze het kunnen laten werken en het beter kunnen maken, zoals voor alles. Het is alsof het schrijven is geschreven en vervolgens door David Fincher wordt gefilmd. Je zult eruit zien alsof je het uit het park hebt geslagen toen ze dat deden.

De show bevat retro pixelanimatie. Kun je ons iets vertellen over dat kunstproces?

Dat werd in het proces opgenomen. Het was ingestapt in de animatic. Bobbypills moest het gewoon doen. Maar wat ik conceptueel cool vond, was toen ik dacht: “Hé, we zouden dit mixed media-ding moeten doen.” Maar ze begrepen het meteen omdat we in dezelfde periode zijn opgegroeid en dezelfde referenties hadden. Als je zegt dat je de taal van videogames gebruikt, betekent dat niet slechts één ding. Er is een stealth Metal Gear-stuk dat je ziet en dan is er ook nog een platformgame, en die zijn fundamenteel anders.

Dus toen je Metal Gear, platformgames en andere inspiratiebronnen noemde – want dit is een Ubisoft-project – vonden ze dat goed? Zoals: “Ja, we kunnen dat doen, en we kunnen dat doen.”

Nou, ik bedoel, gewoon gamen is een inspiratie. Gewoon gamen in het algemeen. Alle spellen zijn inspiratiebronnen voor dit universum. Een van de geweldige dingen van gamen is dat het een taal is die in de loop van de tijd voortdurend evolueert. Er komt nieuwe technologie uit die nu een ander type spel mogelijk maakt. Vervolgens ontwikkelt dat nieuwe spel een taal, een besturingsset en een sjabloon die wordt voortgezet in de volgende generatie, en vervolgens de volgende generatie en de volgende generatie. Het is deze steeds evoluerende taal waarin we het voorrecht hebben geboren te worden – deze periode waarin we de geboorte van deze taal en de uitbreiding ervan ervaren.

Ik denk dat ik wat inspiratie heb gehoord voor retro wave. Is dat het?

Ja, ja.

Laten we het daar eens over hebben. Er is zoveel dat je kunt horen in alleen die hele snelwegsequentie in de eerste aflevering.

Ik ben een fan van synthwave, retro wave. Het heeft 50 duizend namen. Ontlopen. Maar ik ben een fan van het genre. Dat is weer een genre dat in feite is ontstaan door het internet. Het is een kunststijl die van internet komt. Het is alsof je het weet, je het weet. Als je het niet weet, wil je weten wat er aan de hand is. En Far Cry 3: Blood Dragon was een van de baanbrekende stukken van die outrun/synthwave-beweging toen het in de vroegste incarnatie ervan uitkwam. Maar als je kijkt naar de fakkeldragers van de synthwave-beweging, heb ik het gevoel dat het vooral bands zijn als Power Glove, Oscillian, Nina en Gunship.

Het geluid van synthwave evolueert. Het evolueert naar de golf van de jaren 90. Je hoort het serieuzer worden, en meer metal… Industrieel metaal geïnspireerd. Het is een genot om in de synthwave-zandbak te kunnen spelen. En ik weet dat fans van synthwave constant meer synthwave willen. Als fan heb ik zoiets van: “Wacht! Waarom zijn er niet meer synthwave-dingen?”

De teaser toont een beetje een ander personage dat erin zal zitten, zoals sommige Ubisoft-personages. Iedereen zal je vragen stellen over de Assassin’s Creed brulkikker. Je noemde het idee dat de brulkikker schattig is en tegelijkertijd een huurmoordenaar is. Gaan we andere personages krijgen die die samensmelting hebben van iets dat volledig contrasteert?

Dus, zonder te bevestigen zonder iets te bederven, wat ik publiekelijk zal worden gegeseld als ik dat doe – grapje – maar ik wil het niet bederven. Een deel van de show is spelen met het onverwachte terwijl je speelt met contrast. Het is een nieuwe verbeelding terwijl je trouw blijft aan de kern van het ding dat opnieuw wordt uitgevonden.

Want dit is als een kinderdroom om dit gewoon in animatievorm te zien – iets uit het verleden met retro-gaming – maar dan ook voor een volwassen publiek. Wat wil je dat het publiek daarvan meeneemt?

Ik heb dit idee van controle opgegeven. Ik heb het lang geleden opgegeven omdat ik me realiseerde, oh mijn god, je kunt het controleerbare beheersen. Het controleerbare is een heel klein doosje van wat controleerbaar is. Ik hoop dat het publiek van de show houdt. Ik erken dat 10 verschillende mensen 10 verschillende reacties zullen hebben, en er zijn 10 verschillende facetten van de show waarmee ze zich zullen verbinden. Bijvoorbeeld verschillende paaseieren en verschillende karakters. Deze show put gewoon uit zoveel popcultuur. Wat ik hoop is dat je de show graaft. Het willen, het heb ik niet in de hand.

Over Captain Laserhawk: Een Blood Dragon Remix

Adi Shankar vertolkt de stem van Red van de Niji Six in de show, geïnspireerd door Rainbow Six Siege. “Balak” leent zijn stem als de lieve maar dodelijke Assassin, Bullfrog, geïnspireerd door Assassin’s Creed. Dolph Laserhawk wordt ingesproken door Nathaniel Curtis (Witcher: Blood Origin, It’s A Sin), Mark Ebulue vertolkt Marcus Holloway (Watch Dogs 2) en Boris Hiestand (Assassin’s Creed Valhalla) vertolkt Alex.

Shankar (Castlevania, Devil May Cry) is de bedenker en uitvoerend producent van Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix. Helene Juguet, Hugo Revon en Gerard Guillemot produceren voor Ubisoft Film & Television; en Bobbypills is de animatiestudio, met Mehdi Leffad als regisseur van de show en “Balak” als creatief directeur van de studio.


#A Blood Dragon Remix #Interviews #Televisie

About the Author

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *